Про результати  моніторингу якості  питної води на території Чернівецької області за І півріччя 2018 року

З метою гігієнічної оцінки безпечності  та  якості  питної  води на відповідність вимогам ДсанПіН 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною» Державною установою «Чернівецький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я  України»  (надалі – Центр) проводиться  моніторинг результатів досліджень питної води, а саме: за 6 місяців поточного року досліджено:  
- 275 проб води централізованого водопостачання за санітарно-хімічними показниками;  274 проби - за бактеріологічними показниками; 165 проб – за паразитологічними показниками. Відхилення від нормативів за санітарно-хімічними показниками встановлено в 1 (0,4%) пробі, за мікробіологічними показниками – в 4 (1,5%) пробах, відібраних у  Вижницькому та  Сокирянському районах.

Забезпечено моніторинг якості води громадських криниць. Протягом 6 місяців цього року  досліджено 418 проб за санітарно-хімічними показниками, з яких 29 (6,9%) проб не відповідало нормативам; 426 проб – за бактеріологічними показниками, з яких 47 (11 %) проб не відповідали нормативам; 4 проби – за вірусологічними показниками, 327 проб – за паразитологічними показниками, з них 2 позитивні. Відхилення від нормативів за санітарно-хімічними показниками спостерігались у Глибоцькому, Герцаївському, Новоселицькому, Сокирянському, Сторожинецькому районах та м.Чернівці; за бактеріологічними показниками у Вижницькому,  Глибоцькому, Герцаївському, Новоселицькому, Сокирянському, Сторожинецькому районах та м.Чернівці.

При виявленні відхилень результати досліджень скеровуються власникам та запроваджуються заходи щодо виявлення та усунення причин забруднення питної води.

 

 

НАВІГАЦІЯ