Обговорено питання профілактики поліомієліту

___У вівторок, 10 листопада 2015 року, в Чернівецькій обласній державній адміністрації відбулася прес-конференція за участі директора Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Оксани Андрієць, заступника директора Департаменту охорони здоров'я облдержадміністрації – начальника управління організації та розвитку лікувально-профілактичної допомоги населенню Марії Поліщук, начальника Головного управління Держсанепідслужби у Чернівецькій області, головного державного санітарного лікаря Чернівецької області Наталії Гопко, д.м.н., професора кафедри педіатрії Буковинського державного медичного університету Ларіни Іванової на тему: "Про актуальні питання вакцинації від поліомієліту в Чернівецькій області".
___У Чернівецькій області продовжується проведення заходів з метою запобігання поширення вірусу поліомієліту, щоб і в подальшому забезпечити підтримання Україною статусу країни, вільної від поліомієліту.
___Впродовж першого раунду додаткової імунізації від поліомієліту, який тривав в Україні починаючи з 19 жовтня три тижні, щеплено більше 40 тисяч буковинських дітей, - повідомила директор департаменту охорони здоров’я Чернівецької ОДА Оксана Андрієць. 
___Головний державний санітарний лікар Чернівецької області Наталія Гопко, зазначила про посилення на території області заходів  епідеміологічного нагляду за поліомієлітом. Крім того, зауважила, що за результатами багаторічного моніторингу за несприятливими подіями після імунізації, жодних випадків ускладнень та реакцій після застосування як оральної, так і інактивованої вакцини проти поліомієліту в області не зареєстровано.
___У свою чергу заступник директора Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Марія Поліщук наголосила, що вакцина, якою наразі щеплюють діток, є надійною, та була доставлена в область з дотриманням усіх вимог холодового ланцюга.
___Учасники прес-конференції закликали буковинців зробити щеплення своїм дітям, адже ліків від поліомієліту не існує, а імунізація – єдиний ефективний спосіб захистити здоров'я дітей.

 

НАВІГАЦІЯ