У Києві розпочалось засідання експертної місії з впровадження Міжнародних медико-санітарних правил

___Протягом 4-6 лютого у Києві проходить міжнародний захід «Експертна місія з питань впровадження (імплементації) Міжнародних медико-санітарних правил» у рамках інструменту TAIEX.
___У місії приймає участь начальник Головного управління Держсанепідслужби у Чернівецькій області головний державний санітарний лікар Чернівецької області Гопко Наталія Василівна.
___Заступник Міністра Наталя Лісневська привітала учасників засідання та подякувала експертам за готовність ділитися своїм досвідом. Наталя Лісневська зазначила, що сьогодні Україна стоїть перед викликами, на які має реагувати Державна санітарно-епідеміологічна служба України, і додала, що «Україна зараз перебуває в стані реформ. Вони необхідні, щоб кожен державний орган міг швидко та якісно реагувати на надзвичайні ситуації».
___На заході виступила начальник відділу епідеміологічного нагляду Міністерства охорони здоров’я Литви Лорета Азоклин, яка доповіла про досвід європейської системи охорони здоров’я, а також роль та обов’язки головних органів, що здійснюють санітарно-епідеміологічний нагляд.
___Довідково:
___Інструмент технічної допомоги та обміну інформацією (TAIEX) — інструмент Генерального директорату з розширення Європейської Комісії. TAIEX допомагає країнам у процесі наближення, застосування та реалізації законодавства ЄС.
___Головні завдання TAIEX:
___• надання короткотермінової технічної допомоги і порад щодо впровадження законодавства ЄС в національне законодавство країн-бенефіціарів і щодо відповідного управління, імплементації та впровадження такого законодавства
___• технічне навчання і попередня допомога партнерам і зацікавленим особам країн-бенефіціарів
___• інформаційне посередництво, що передбачає збір інформації і її доступність
___• надання інструментів баз даних для спрощення і моніторингу прогресу в наближенні та визначення потреб технічної допомоги

 

 

НАВІГАЦІЯ